Onze agenda is behoorlijk leeg.

Voor vragen of boekingen: mail naar info@sayonara.nl

Optreden in Doesburg, 12 april 2008.

Zoals beloofd in onze nieuwsbrief van maart, deze keer een uitgebreid verslag van de gospeldag op 12 april 2008 in Doesburg.

Een aantal weken voor deze datum hadden we het programma toegemaild gekregen en daaruit bleek dat we niet gewoon één van de deelnemers zouden zijn, maar de hoofdact. Van ons werd verwacht dat we een drie kwartier durend mini-concert zouden geven. Dus moesten we op de valreep nog een aantal nummers erbij zoeken.
Dat bleek nog niet heel gemakkelijk, omdat de meeste oude nummers gebaseerd waren op 4 damesstemmen en we nu in plaats van 1 "dame" een "heer" hebben te zingen. Maar we zijn er toch uitgekomen en hadden een heel programma klaar om uit te voeren.

Op de dag zelf zijn Anne, Janny en Nick (onze gelegenheidsroadie, en fotograaf) tegen 2 uur vertrokken met een bus "vol" apparatuur, en Harm-Jan en Anouschka zijn tegen 15:00 uur vertrokken om Gerda en Bettie op te halen en daarna naar Doesburg te rijden. Onderweg kreeg Bettie al een smsje van Janny dat alles reeds opgebouwd en getest was, dus toen de 2e groep aankwam kon vrijwel direct met de soundcheck worden begonnen.
Rond 18:00 uur waren we klaar met de soundcheck en toen moesten we wachten.........
(Het leven van een artiest bestaat grotendeels uit wachten tot ie op mag treden)

Het festival vond plaats in een Molukse kerkgemeenschap en we werden zeer hartelijk ontvangen en zelfs uitgenodigd om te eten. Een aantal "tantes" hadden al dagen staan kokkerellen om iedereen van eten te voorzien. Het was erg lekker.

Even na 19:00 uur was de opening van het zanggebeuren en als eerste was een Moluks kinderkoor aan de beurt. Erg grappig was het hele kleine jongetje dat steeds stond te geeuwen. Daarna kwamen een aantal zowel Molukse als niet-Molukse groepen die een heel gevarieerd programma ten gehore brachten.

Al snel werd duidelijk dat de geplande tijden van een kwartier per groep (incl. wisselingen) wel erg krap genomen was. De om 20:40 uur geplande pauze kwam pas om 21:30 uur. Na de pauze kwam eerst een koor en daarna een groep mannen die al meer dan 40 jaar vrienden waren......
iets langer dan wij dus.

En toen waren wij aan de beurt. We begonnen met Love to find, een nummer waarvan de solo op de CD nog door Marieke wordt gezongen, maar op deze avond door Harm-Jan. Het publiek was meteen vol aandacht, erg mooi en verfrissend om te zien.

Daarna waren Janny en Bettie aan de beurt met Never alone. Gerda zong vervolgens de solo in Who am I, waarna we verder gingen met Circle of Friends (met een professionele tekstimprovisatie van Janny), direkt gevolgd door Voor iedereen, een solo van Harm-Jan.
Hierna volgde This heart of mine, ook een "ex-solo" van Marieke, nu gezongen door Gerda, met Bettie op Gerda’s voormalige partij en Harm-Jan op Bettie’s voormalige partij. Met andere woorden: alleen Janny zong nog haar eigen partij in dit nummer.

Hierna was Faith aan de beurt. Bettie had voor deze gelegenheid de saxofoonsolo ingespeeld omdat ze anders helemaal geen rust had tijdens het optreden. Ze kreeg hiervoor nog een extra applaus. Harm-Jan en Bettie zongen vervolgens Listen to our hearts, waarbij Bettie in eerste instantie de verkeerde microfoon had gepakt, maar gelukkig had ze het snel door en heeft ze ze gauw omgewisseld.

Terwijl Janny en Gerda op de achtergrond zaten, vroeg de organisator hen of we een nummer konden schrappen. Nadat we dus Dat zijn wij hadden gezongen, hebben we Follow You overgeslagen en waren we toe aan ons laatste nummer Testify to Love.

Aangezien het publiek niet vroeg om een toegift, waarschijnlijk omdat we hadden aangegeven dat we vanwege de uitloop een nummer "moesten" schrappen, hebben we Wees maar niet bang ook niet gezongen.

Na afloop kregen we erg veel positieve reakties, ook persoonlijke, en hebben we nog weer een aantal cd’s kunnen verkopen. En........een cd gesigneerd.
Nadat we alles weer opgeruimd hadden, was er tijd en gelegenheid om nog even iets te drinken en na te praten. Iedereen was erg positief over de avond en ons. Dat is toch wel hartverwarmend!!

Tegen 00:20 gingen we weer richting huis. Het was een lange dag (de laatsten waren om 2:30 uur weer thuis), maar zeker voor herhaling vatbaar. We willen Nick nog even bedanken voor het meehelpen en de foto’s, en Anouschka voor het verkopen van de CD’s en het ‘filmen’ van Testify to Love.

Free PHP Scripts from the PHP Junkyard mailto:info@sayonara.nl

Last update: 18-05-2015